Bind den indre slipseknude!

”Der findes et rum i helvede for kvinder, der ikke hjælper hinanden”. Sådan sagde Lykke Friis, prorektor ved Københavns Universitet, til arrangementet Womens Board Awards i februar 2014. Prorektorens holdning blev stærkt sekunderet af Margrethe Vestager, som til stadighed mener, at kvinder slet ikke er langt nok fremme i skoene, når det gælder personligt netværk.

Til arrangementet fik kommende topchef hos KMD, Eva Berneke, overrakt prisen som årets kvindelige bestyrelsesmedlem. Formand for juryen i Womens Board Awards og bestyrelsesformand i Carlsberg, Flemming Besenbacher, fremhævede i sin tale ved arrangementet, at kodeordet for Eva Bernekes succes med stor sandsynlighed skyldes hendes evner til at ha’ skabt sig et godt og udbytterigt netværk. Evner, som bl.a. har ført til bestyrelsesposter i LEGO og på CBS.

Et interessant spørgsmål, man kan stille sig selv er, hvor hurtigt kvindelige ledere ville bryde de højere ledelseslag, hvis de, som Eva, skaber sig et stærkt karriere-netværk. Et forunderligt faktum er, at mænd netværksmæssigt møver, hvor kvinder tøver. Hvis de dygtige kvindelige erhvervsfolk binder den indre slipseknude og kommer med en mere valid årsag end den forældede ’har ikke tid’, ville det måske se anderledes ud. For hvem har ikke tid til at prioritere deres karriereudvikling, få en potentiel større succes og øget personlig pondus, fornyede indsigter på tværs af brancher og måske endda lande en bestyrelsespost eller to?

Stort tillykke, Eva Berneke. Flere af din slags, tak.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.