HVAD KAN BESTYRELSESPOSTEN GØRE FOR DIG?

At få sin første bestyrelsespost er et langt og sejt træk. For mange er det en kamp at få foden indenfor i bestyrelseslokalerne, og når det endelig lykkedes, virker det som om, dørene er blevet åbnet for et utal af nye, spændende muligheder.
Men efter hvedebrødsdagene kommer som bekendt hverdagen.

Jeg oplever ofte, at iveren efter bestyrelsesposten overskygger strategisk tænkning og fremsynethed. Mange kan måske opfatte det som et kapløb mod bestyrelsen og får ikke stoppet op i tide og tænkt: Er det her den rigtige bestyrelse for mig?

Det er vigtigt at stille spørgsmålet: Hvad kan jeg få ud af det her? Egoistisk eller ej, så kræver det meget tid at sidde i en bestyrelse, og derfor skal du også kunne forvente et afkast i den anden ende.

For der skal ikke herske tvivl om, at det ofte er en givende beslutning at gå efter en bestyrelsespost – både professionelt, men også personligt. Du får lov at præge visionerne, strategien og de store linjer i et firma, du brænder for. Men det gør det kun endnu mere ærgerligt, hvis du ikke får det ud af det, du burde.

En bestyrelsespost i et mindre firma kan være med til at øge din synlighed og åbne døre til nye og større udfordringer og muligheder. Men det kræver, at du kan fremvise resultater!
Du skal derfor vælge en bestyrelse, hvor du kan se din egen definerede rolle for dig. Du skal vide, at her er noget, du faktisk kan bidrage med.

Lige så vigtigt det er at skabe resultater, lige så vigtigt er det at kunne måle dem. Når du står og gerne vil videre til noget nyt og måske større, skal du forvente at blive stillet spørgsmålet:
Hvad har du opnået? Og her er det en rigtig god ide at have nogle håndgribelige svar klar. Vær derfor altid opmærksom på, hvordan dine resultater i sidste ende kan måles.

En sidste vigtig pointe er, at din tid er vigtig. Det kræver som nævnt både tid og ressourcer at sidde i en bestyrelse, og man kan nemt bruge mange timer på det, hvis man synes, det er spændende. Men bare fordi man synes, det er spændende, behøver man ikke arbejde ”gratis”.
Det er lige så vigtigt, at du får noget ud af det, som at virksomheden gør.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.