Er det ok at arbejde i sin sommerferie…?

Nu er sommer og ferie over os. Det er derfor blevet kotume at lave undersøgelser og skrive artikler om, hvor få erhvervsledere, der er i stand til at tage på ferie uden at tjekke sms’er og emails. Antallet af dem, der foretrækker at være i kontakt med jobbet, er tilsyneladende stigende. Og det er bekymrende. Fordi så holder de ikke fri. Og det har alle brug for.

Mange erhvervsledere arbejder i dag meget operationelt og vil gerne være ’inde over’ alle beslutninger, oplæg, rapporter mv. Og hvis det er den slags arbejde, de fortsætter i ferien, er det helt givet ikke sundt. Hverken for organisationen, der gerne vil vise chefen, at de godt kan klare sig, når vedkommende er borte på ferie. Eller for en selv. Fordi det er bevis på, at man ikke har formået at uddelegere og give ansvaret videre. Og det er en vigtig ledelseskompetence – at kunne. En anden lige så vigtig kompetence er at være i stand til at træde ud af ræset. Skabe sig selv afstand. Få nye øjne på virksomheden. Fordi først der, er man i stand til at tænke nye tanker, som kan være afgørende for virksomhedens fremtid.

Så hold dig væk fra de daglige beslutninger, sende dine smårettelser til rapporter samt være den, der godkender dokumenter og oplæg, når dine tanker bør være på der hvor du er. På ferie med familie og venner. Bland dig ikke. Lad andre om det. Giv dig selv plads og tid til at tænke. Det er din vigtigste opgave som leder. Som ferien egner sig fremragende til.

Så værsgo kære ervhvervsleder – det er ok at arbejde i sin ferie – så længe det handler om at lade tankerne arbejde og ikke hænderne på tastaturet.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.