En kunst at balancere i ledelse

Ledere skal i stigende grad være i stand til at balancere. De skal lytte til alt det nye for at opgradere virksomhedens visioner. Eller snarere drømme. For sekundet efter at kunne realisere visionerne, så der skabes værdi for virksomheden. At realisere visioner og drømme kræver fokus, retning og inspiration. Det søger flere og flere ledere inspiration til fra andre ledere i fortrolige samtaler, hvor der er plads til fordybelse og nytænkning, da værdien af disse samtaler er høj, selvom travle lederes tid ofte er knap.

Det er i hvert fald den tilbagemelding vi får, når vi nøje kortlægger og sammensætter ledere i det, vi kalder one2one møder. Møderne skal give gensidig værdi og vores erfaring er, at det bedst sker, når man møder en leder, der som én selv har lyst til at give og udfordre og som har overskud til at sætte sig ind andres virkelighed. Samtidig er værdien af samtalen størst, når man sidder over for en leder med anden baggrund og jobtype. Gerne en leder, der tænker meget anderledes end en selv. Alt for ofte melder vi os ind i netværk med ledere inden for egen branche og fag. Det kommer der næppe brugbare forstyrrelser og nytænkning ud af.

Forstyrrelser har vi brug for, ellers står vi stille. Både de små, som opstår i de fortrolige ledersamtaler og de store, der i disse år udfordrer hele industrier. De vender op og ned på brancher, kunde- leverandørforhold og på hvem, der tager teten, har de nye forretningsideer, skaber helt nye ydelser og ender med at sidde på magten.

Vi hører dagligt om Fintech, disruption, nye mega trends og globalisering. Vi bliver som ledere næsten blæst af banen med alt det nye, men spændende er det. Synes jeg. Derfor glæder jeg mig også over, at vi i denne uge har inviteret alle vores kunder til et Brainboost med Nils Elmark. Nils er fremtidsforsker og trend-researcher og har de seneste 5 år blandt andet fulgt Fintech udviklingen fra nærmeste hold i London. Han samler inspiration fra hele verden og med sit skarpe blik for, hvad der rør sig, vil han helt sikkert forstyrre vores tænkning og blik på verden. Så kunsten for os alle bliver efterfølgende at kunne balancere alt det nye, så det skaber værdi i vores ledelse.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.