Er dit bedste godt nok?

Hvad du skal tænke på, hvis du vil have en bestyrelsespost.

Bestyrelsen er for mange det forjættede land. Det er det naturlige skridt op til den sidste del af karrierestigen og med rette en målsætning for ledere. Efter mange års erfaring i din branche virker det naturligt, at du tager det næste skridt.
Bestyrelserne er det sted, hvor visionerne for firmaet grundlægges, og hvor de store beslutninger træffes. Men det er også et, for mange virksomheders tilfælde, konservativt reservat, hvor kun de færreste lukkes ind.

Det er derfor naturligt at stå på den anden side af den lukkede dør og tænke: ”Jeg er kvalificeret, jeg har erfaring, og jeg har ideer og visioner. Hvorfor så ikke mig?”
Du spørger måske dig selv: Er mit bedste ikke godt nok?

Måske er dit bedste godt nok – måske ser de det bare ikke. Som med så mange andre aspekter af livet, er vi sommetider blinde over for vores egne største kvaliteter. Og det kan virkelig hæmme os i det lange løb.
Her hos ConsilioNexus specialiserer vi os i at se værdien hos vores kunder. Gennem utallige One2One møder har vi set, hvordan værdi kan skabes gennem nye relationer og skæve vinkler.  Derfor vil jeg gerne give fem bud på, hvad der får dig til at skille dig ud:

  • Opgrader dit CV – Det virker måske elementært, men det er værd at overveje, hvorvidt dit CV reflekterer dine ambitioner. Jeg oplever, at mange af dem der er kvalificeret til en bestyrelsespost, faktisk ikke har fat i, hvordan deres CV fremstår længere. Det er derfor en god ide, at skræddersy sit CV til en mulig bestyrelsespost.
  • Hvad ved kun du? – Det er selvfølgelig et svært spørgsmål, men det er vigtigt at se på, hvilke områder du besidder en specialviden på. Mange større virksomheder står måske og efterspørger rådgivning og specialviden indenfor lige præcis dit ekspertiseområde. Måske ved du noget om klinisk test af produkter, om at arbejde i stærkt regulerede brancher eller måske er det e-handel i en bestemt branche? Det kan næsten ikke blive for specifikt – det handler bare om at finde det rette match!
  • Start i det små – Det kan være fristende at gå efter guldet til at starte med, men hvis du vil ind i varmen, er det ofte en god ide at starte ud med at få noget erfaring fra andre typer bestyrelsesarbejde. Det kan enten være fra små virksomheder eller start-ups eller måske fra advisory boards. Al erfaring er god erfaring.
  • Brug dit Netværk! – Det kan ikke siges højt nok. Netværk er ufattelig vigtigt, hvis du vil have en bestyrelsespost. Du føler måske ikke, at der er nogen i dit netværk, der kan hjælpe dig med det sidste skridt, men det handler om at være opsøgende. Snak for eksempel med din CEO om dine muligheder for at komme i en bestyrelse. Ofte bliver CEOs kontaktet med henblik på, om de har nogle anbefalinger – smid dit navn i hatten!

Med disse fire råd kommer du til at stå meget stærkere i kampen om en plads i en bestyrelse, men husk: Bestyrelsesarbejde kan virke som en nem måde at træde op i hierarkiet, men det kan også til tider være enormt tidskrævende arbejde. Så derfor er det sidste råd: Kig indad. Er det en mulighed med dit nuværende job at sidde i en bestyrelse? Er du gearet til at sidde med ansvaret for en virksomhed? Er der noget der står i vejen for, at du bliver valgt? Hvis svaret er nej til disse 3 spørgsmål, så kom derud og opsøg det!
Det er den eneste måde du kan finde ud af, om dit bedste er godt nok.

Dette indlæg blev udgivet i Karriere, Ledelse, Netværk og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.