Har du spurgt hvorfor?

Måske har du siddet til en jobsamtale og er blevet stillet spørgsmålet: Hvorfor skal vi vælge dig? Et helt legitimt og ganske relevant spørgsmål at stille. Men måske er det det forkerte spørgsmål – i stedet bør du spørge: Hvorfor har jeg valgt jer?

 

Jeg oplever ofte, når jeg taler med folk, at de har nemmest ved at forklare om alt det de kan,  og hvordan de udfører deres arbejde. Men de fortæller sjældent, hvorfor de gør det – hvorfor de laver det, de laver.
Det er vel at mærke nødvendigt at have sine kvalifikationer på plads, men det er i sidste ende ikke det, der sælger billetter. Du skal fortælle hvorfor.

Og hvorfor det? Fordi det er dit job at overbevise andre om, at du er uundværlig. Det er dit job at fortælle din historie på en måde, så andre kan forstå den og køber den.

Og det kan du kun, hvis du har visioner og drømme.

Det er selvfølgelig godt at være dygtig til sit arbejde, men det er bare ikke det, andre bliver inspireret af. De bliver inspireret af, at du kan se muligheder, som de ikke kan –  og at du selv er inspireret af noget. Det er dét, du skal fortælle folk om.

Den bedste måde at få andre overbevist om, at du har noget, de står og mangler, er hvis du er klar over, hvorfor du gør som du gør. Hvad inspirerer dig? Hvad driver dig?
I bund og grund: Hvorfor står du op om morgenen?

Det er vigtigt at ændre hele sit mindset, for det ligger så indgroet i de fleste af os, at man først og fremmest fortæller andre, hvad man laver og hvordan. Det med at fortælle om sine visioner og målsætninger, ligger de fleste meget fjernt. Det er derfor nødvendigt at øve sig.

En god måde at gøre det på, er ved at vende sin tankegang på hovedet.  Som det første, når du gør noget nyt, skal du spørge dig selv: hvorfor gør jeg det?

Når du selv bliver klar over hvorfor, så kan du meget nemmere kommunikere det til andre omkring dig. Så bliver du ham eller hende med ideerne og visionerne, og det er derfor, de vælger lige netop dig.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.