Er du klar til en bestyrelsespost?

Drømmen om at få plads omkring det runde bord i bestyrelseslokalet er noget, der fylder rigtig meget hos mange dygtige erhvervsledere. Det er for mange en gylden mulighed for at få lov til at præge en virksomhed på den helt lange bane.

Men som med alt andet er der både gode og dårlige dage – også når du endelig har fået foden indenfor døren. For hvad mange måske ikke tænker videre over er, at du som bestyrelsesmedlem sidder med et kæmpe ansvar for virksomheden – også juridisk.

Det er derfor værd at overveje, om du for alvor er klædt på til at tage det næste skridt.

Jeg oplever ofte, at folk har en opfattelse af, at bestyrelsesarbejde er let. Det kan det også til tider være, men hvis en virksomhed ryger i modvind, så er det bestyrelsens opgave at trække den på ret køl igen. Det kræver bestemt visse kompetencer og evner.

Det er derfor ikke nok, at man har viljen og lysten til at sætte sit præg på den overordnede strategi. Man skal også være klar på at træffe de svære beslutninger, når de kommer. Man skal have evnerne og den fornødne viden til at kunne yde den nødvendige rådgivning, når det virkelig spidser til.

Når man selv kommer dertil, hvor det begynder at virke spændende og relevant for ens karriere at sidde i en bestyrelse, er det vigtigt at spørge sig selv, om man har fuldstændig styr på, hvad en bestyrelses arbejdsopgaver egentlig er. Hvilke muligheder har en bestyrelse for at præge en virksomhed, og hvilket ansvar står bestyrelsen med?

Det skal naturligvis ikke forstås som et forsøg på at tale folk fra at opsøge målsætningen om en plads i en bestyrelse. Det er virkelig et skridt, der kan gavne både ens karriere, men også rent personligt.

Det er bare uhyre vigtigt, at man virkelige er klar til det, før man tager næste skridt.

Dette indlæg blev udgivet i Karriere, Netværk, Strategi. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.