Sæt ord på ambitionerne om en bestyrelsespost 

Mon 2023 er året, hvor din bestyrelseskarriere skal have luft under vingerne?

Det håber jeg for dig, for bestyrelsesarbejde er både interessant og givende. Du får mulighed for at sætte dine egne kompetencer i spil i et andet set-up og sammen med andre interessante profiler.

Så hvis det er din ambition, er det vel bare at læne sig tilbage og vente på, at telefonen ringer? Nej, for så nemt går det sjældent. Det er de færreste, der bliver kimet ned med tilbud om bestyrelsesposter og nye muligheder i den boldgade. Realiteten er, at man ofte må skabe dem selv. 

Første skridt er at gøre omverdenen og dit netværk opmærksom på, at du i det hele taget har bestyrelsesambitioner. Måske har du netop taget en bestyrelsesuddannelse – lad mig her tillade mig at gøre reklame for ConsilioNexus’ bestyrelsesprogram – og nu ønsker du at sætte den i spil. Eller også har du allerede et par poster og ønsker at udvide bestyrelsesporteføljen. 

Uanset hvad, så sig det højt.

Som jeg skrev i mit seneste blog-indlæg, er det vigtigt at holde relationerne varme i fredstid, for du kan pludselig få brug for dem. Det er formentligt her i dit netværk, din næste bestyrelsespost skal findes, og en enkelt henvendelse fra din side er næppe nok til at tage plads omkring det fine bord. 

Det kræver en løbende indsats, hvor du med jævne mellemrum rækker ud. Du kan f.eks. udarbejde et bestyrelses-CV, som du opdaterer hvert halve eller hele år og deler med dem i dit netværk, som du kunne tænke dig at indgå i et bestyrelsessamarbejde med. 

De har formentligt ikke en ledig plads hverken første eller anden gang, du henvender dig. Men du får fortalt, at du er interesseret og engageret, og pludselig kan det blive aktuelt, at bestyrelsen har brug for en profil med netop dine kompetencer. 

Risikerer man ikke at fremstå lidt desperat og unødigt påtrængende, spørger du måske? Nej, det mener jeg absolut ikke. Det er ligesom i skolen; man bliver sjældent valgt, hvis man ikke rækker hånden op. 

Og ligesom du formentligt ikke har styr på planer og begivenheder hos alle i hele dit netværk, så gør det samme sig nok gældende den anden vej rundt. Dine relationer er ikke tankelæsere og ved ikke, at du går rundt med bestyrelsesambitioner, så sørg for at dukke op på deres radar i ny og næ. 

Dette indlæg blev udgivet i Branding, Innovation, Karriere, Ledelse, Netværk, Strategi. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.